Letölthető magyar kiadványok

Szentes image kiadvány
Szentes image kiadvány

Exkluzív kivitelű, csodálatos képanyaggal gazdagon illusztrált kiadvány a turisztikai szezonra tervezett célszerű és hatékony kiadványstruktúra alapdarabja, amelynek legfőbb célja az utazási motiváció kiváltása. Az imázskiadvány a már itt lévő turisták számára hasznos lehet, mert a benne található térképen minden fontos hely jelölve van, de aki szereti a felfedezést annak ajánljuk a 4-5 oldalak átugrását! :-) A kiadvány online megtekinthető: http://www.szentesielet.hu/3d-flip-book/szentes-a-del-alfold-kincse/ oldalon! 

Eseménynaptár 2014
Eseménynaptár 2014

Szentes város nagyobb rendezvényeinek összefoglalója, melyre várják az idelátogatókat. 

Minden szónál többet ér a felfedezés, a találkozás, a személyes élmény. Jöjjön el, ismerje meg e nyitott szívű várost és a vendégszerető embereket!


Vendégváró programok a szentesi kistérségben
Vendégváró programok a szentesi kistérségben

A kistérséget átszelő Kurca folyó szépsége, gazdag növényzete és állatvilága páratlan természeti érték. Szentes határában található Európa második legnagyobb termáltava, mely az átvonuló madarak pihenőhelye.

Történelmi séta Szentes belvárosában
Történelmi séta Szentes belvárosában

Történelmi séta Szentes belvárosában leporelló szórólap a Szentesi Vendégszeretet Egyesület kiadásában!

Tapintható térkép leporelló
Tapintható térkép leporelló

Az elénk akadályként gördülő kövekből találékonysággal, céltudatos egymást tisztelő és segítő erőfeszítéssel utakat építhetünk céljaink eléréséhez. Bár a házat, a várost téglából építik, de a köveknek életet az emberek adnak, azt otthonná, a benne élők közössége teszi. Ezzel a háromdimenziós térképpel a SZENTES - CSONGRÁD ROTARY CLUB-nak szándéka nem volt más, minthogy a Vakok és gyengénlátók is megismerhessék ezt a gyönyörű belvárost és kicsit a látóknak is tájékozódást adjon.

Üdülőközpont leporelló
Üdülőközpont leporelló

Ha úgy gondolod, hogy ez maga lehet a mennyország, akkor szállóvendégként akár több napon keresztül is élvezheted e feltöltődés minden pillanatát. A nyugodt környezet és a csomagajánlatok pedig csak még jobbá teszik a megújulás élményét. Aromantikus, fitt és felfedező csomagjainkat már két fő részére, két éjszakára szóló szobafoglalás esetén igénybe veheted!

Barangolás a szentesi gasztronómia világában
Barangolás a szentesi gasztronómia világában

Az étkezési szokások napjainkban is meghatározóak a környéken. A sütemények és tésztafélék szinte tejes egészében fennmaradtak, nagyrészük csak Szentesen és környékén készül. A főételek egy részét az étkezések reformálása miatt már nem sokan készítik az eredeti recept szerint, mégis a tájjelleg, a népiesség megmaradt. Kóstolja meg Ön is jellegzetes ízeinket, ételeinket, Hungarikumainkat!

Szentes rejtett kincsei
Szentes rejtett kincsei

Engedjen a csábításnak és tapasztalja meg a híres szentesi vendégszeretetet!
…régi, különösen az ókori népeknél vallási törvények által szentesített szokás volt az idegeneknek menedékhelyet, ápolást s védelmet nyújtani. Mára már a vendégszeretet modernebb formában a turizmus legfőbb erénye lett. A családias, kedves vendéglátás nemcsak szájhagyomány útján, hanem a világhálón is terjed.

Nagymamáink receptjei
Nagymamáink receptjei

Különleges értéke a városnak az a felhalmozott hagyomány és tudás, melyet szüleink és nagyszüleink hordoznak, ami számunkra szinte hétköznapinak tűnik. Ezek közé tartoznak azok a régi ízek, amelyek mindannyiunknak oly kedvesek. Akárhányszor próbáltuk utánozni őket, valahogy sohasem sikerült. A mama főztje, a nagyi süteménye mindig különleges élmény.

MIÉRT SZENTES?

Szentesről indultak Aktívturisztika
Vízitúrák, gyalogtúrák, kerékpártúrák
Szentesről indultak Szentesről indultak
Mit gondolnak rólunk a "humormaffia" tagjai?
Szabadidő- paradicsom a Kurca partján Szabadidő- paradicsom a Kurca partján
Szentesi Üdülőközpont
Kalandok földön, vízen, levegőben
Kurca-part Kalandpark
Zöld oázis
A természet ereje
Fesztiválozz velünk!
Fesztiválok, nagyrendezvények
Aktív kikapcsolódás
Sportosan, fitten, egészségesen
Pezsgő kulturális élet
Kulturális csemegék
Szentesikumok
Izgalmas kistérség

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.