Aktív kikapcsolódás

Szentes 1996-ban elnyerte a Nemzet Sportvárosa címet. A szentesiek aktív életmódot folytatnak, több ezren sportolnak aktívan vagy hobbiszerűen: úsznak, kocognak, futballoznak vagy teniszeznek, teremsportokat gyakorolnak, egyszerűen csak egészségük megőrzése érdekében.

Szentes a világhírű magyar vízilabda egyik hazai fellegvára. A legnagyobb hírnévvel rendelkező vízilabda mellett azonban a város számos más sportágban - főleg a küzdősportokban, társastáncban, atlétikában – is magyar, Európa- és világbajnokokat nevelt, s ma ezen sportokban az utánpótlás meghatározó központja.

A helyi karate egyesület a sportág világszervezetétől kapott engedélyt a Shinto-kapu felállítására. A Kyokushin karate megalkotója, a 10 danos japán karatemester Sosai Masutatsu Oyama emlékére emelt különleges szentély már önmagában is óriási sportdiplomáciai siker, hiszen a világszervezet Japánon kívül sehol máshol nem engedélyezte ilyen emlékmű építését.

Szentest díszíti az 1936-os birkózó olimpiai bajnok Lőrincz Márton győzelemért kapott tölgyfája, amelyből mára csak nagyon kevés van a világban. Az erdélyi születési olimpikon fogadott városának, Szentesnek ajándékozta a facsemetét, melyből terebélyes árnyat adó kocsányos tölgy lett, „Olimpiai tölgy”, ahogy a szentesiek nevezik. Három-négy embernek is össze kell kapaszkodnia, ha széles törzsét át szeretnék érni. 

A Dr. Papp László Sportcsarnok mellett a szabadidő eltöltésének kellemes helyszíne a gyönyörű Széchenyi-liget és a Kurca ölelésében lévő Szentesi Üdülőközpont, amely nem csak a versenyzőket szolgálja, de széles körben ad lehetőséget a testmozgásra, aktív kikapcsolódásra. A sport és szabadidőközpont nemcsak a szentesieket, de az egész környéket megmozgató eseményekkel színesíti a kulturális kínálatot. A sportrendezvények mellett életmód táborokat, éjszakai fürdőzéseket, szépségversenyt, családi sportnapot és Szent Iván - éji gondolázást is tartanak itt.

A ligettel átellenben lévő terület a fiatalok gyűjtőhelye, ahol a sportpályák helyezkednek el, valamint egy BMX és görkorcsolya akrobatikai centrum is várja az extrém sportok szerelmeseit.

Azoknak sem kell megijedniük, akik éppen télen kapnak kedvet a sportoláshoz: őket egy 600 m2-es fedett műjégpálya fogadja novembertől márciusig, ahol minden szezonban különleges jégszobrokban is gyönyörködhetnek a vendégek.

MIÉRT SZENTES?

Szentesről indultak Aktívturisztika
Vízitúrák, gyalogtúrák, kerékpártúrák
Szentesről indultak Szentesről indultak
Mit gondolnak rólunk a "humormaffia" tagjai?
Szabadidő- paradicsom a Kurca partján Szabadidő- paradicsom a Kurca partján
Szentesi Üdülőközpont
Kalandok földön, vízen, levegőben
Kurca-part Kalandpark
Zöld oázis
A természet ereje
Fesztiválozz velünk!
Fesztiválok, nagyrendezvények
Aktív kikapcsolódás
Sportosan, fitten, egészségesen
Pezsgő kulturális élet
Kulturális csemegék
Szentesikumok
Izgalmas kistérség

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.