Művészetek Háza

A Művészetek Háza a városközpont magjában, a szecesssziós Petőfi Szálló mellett helyezkedik el. Az épületet 1840 körül kezdték építeni, 1952-ig a város legmódosabb polgárainak a tulajdonában volt. 1968-ban védett műemlékké nyilvánították.

Az utóbbi évtizedben a szélső kéményen fészkelő gólyák nyomán került be "gólyás ház"-ként a köztudatba. 2006-ban az ingatlant a város testvérvárosával, Újszentessel elnyert pályázat keretében újjáépíttette, mely eredeti szépségét visszakapva a belváros egyik legjellegzetesebb épületévé vált.

A Művészetek Háza tevékenységi köre sokrétű. Fő profilja a még élő kézművesség összefogása. Az érdeklődők számára az épületben kiállítások sorozata mutatja be a helyi kézműipar múltját, a napjainkban is működő mesterek munkáját, tevékenységét, akik sok esetben több évszázados hagyományok éltetői. A látogatók a kézműves műhelyekben bepillantást nyerhetnek egy-egy mesterség rejtelmeibe, miközben lehetőségük nyílik arra, hogy kézművesek segítségével saját maguk is kipróbálhassák a munkaeszközöket, elsajátíthassák a különböző technikákat.

A Koszta József Múzeummal karöltve olyan programsorozatot kínál az érdeklődők számára, amely az ünnepi kalendárium jeles alkalmaihoz (karácsony, húsvét, pünkösd) kapcsolódik.
Mindamellett a Ház otthont ad nívós előadóesteknek, kiállításoknak, táncházaknak, kamaraszínházi előadásoknak, alapfokú művészeti oktatásnak és felnőtt oktatásnak is.
A nagyterem és a zárt udvar ideális helyszíne baráti találkozóknak, céges és családi rendezvényeknek. Az udvaron Börönte László helyi szobrászművész kézműves mesterségekről szóló alkotása látható.

Művészetek Háza

  • Cím: 6600 Szentes, Petőfi u. 4.
  • Tel./Fax: +36-63/311-493
  • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: www.muveszetekhaza.szentes.hu

Képek (26 db)

 
 
 
 

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.