Zsinagóga (Városi Könyvtár)

Szentes főutcájának végén az 1998-ban helyreállított Zsinagóga impozáns épülete emelkedik, melyben funkcionálisan a városi könyvtár kapott helyet.

Szentes főutcájának végén az 1998-ban helyreállított Zsinagóga impozáns épülete emelkedik, melyben funkcionálisan a városi könyvtár kapott helyet. A romantikus stílusú épület Knabe Ignác tervei szerint épült, és 40 éves elhagyatottság után a város egyik legékesebb épületévé vált. A kultúra palotája, ahogy sokan emlegetik. Az addig egy légterű, monumentális építmény öt szintre tagolódik, ahol a fogadóterek, olvasótermek, a különböző nyomtatott és elektronikus gyűjtemények és egyéb, rendezvények megtartására alkalmas helyiségek kaptak helyet. A földszinten berendezett imaszoba fogadja a zsidó felekezet tagjait és a látogatókat. Az épületet körbevevő kertet a zsinagóga eredeti kovácsoltvas elemei szegélyezik. A gondozott parkban elhelyezett Olvasó nő bronzszobor a park különlegessége, fiatalok és idősebbek szívesen ülnek mellé a padra szeretetük jeleként.

Az impozánsan felújított egykori zsinagógában működő Városi Könyvtár mára Szentes kulturális életének egyik meghatározó központja. Tömegeket vonzanak a kiállítások, irodalmi estek, könyvbemutatók, rendhagyó tanórák, vetélkedők, filmklubok, vagy éppen a hazai kultúrszféra meghatározó egyéniségeinek előadóestjei. A könyvtár jól szervezett, folyamatosan gyarapított, fejlesztett állománnyal és gazdag szolgáltatási kínálattal várja az érdeklődőket.

Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft.

  • Cím: 6600 Szentes, Kossuth u. 33-35.,
  • Tel.: +36-63/400-271, Fax: +36-63/318-866
  • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: www.vksz.hu

Képek (20 db)

 
 

Partnerek

 
 
 

Elérhetőség

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 6600, Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: +36-63/510-307
Fax:+36-63/510-341
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.